COPRINUS I HIPERGLUCÈMIES

Coprinus comatus és un fong d’aspecte característic que presenta un barret ovoide allargat, és nitròfil (té preferència per sòls rics en nitrògen) i fàcil de veure a la primavera i la tardor. Curiosament és sabut que, al  llarg de la història, es va utilitzar la tinta en que es...
Llegir més →

AIGUA DE MAR EN AEROSOL. FIBROSI QUÍSTICA PULMONAR.

L’aigua de mar per les seves grans propietats és molt adequada per utilitzar-la en forma d’aerosol, més que la solució salina. La gran quantitat de nutrients, minerals i oligoelements que componen l’aigua de mar estan en forma biodisponible. És recomanable utilitzar la solució...
Llegir més →

LA PROBLEMÀTICA DE LA LLET DE VACA

Aprofitant el comunicat de Harvard que manifesta que la llet i els làctics no són la font de calci més saludable, agrupem en aquest post els principals inconvenients del consum de la llet. La llet ha estat considerada com aliment bàsic a la dieta durant generacions, en canvi cada...
Llegir més →

CRUCÍFERES: “Potents antioxidants i detoxificants”

Es tracta d’una important família de plantes herbàcies, que  inclou 380 gèneres i unes 3.000 espècies pròpies de regions temperades o fredes de l’hemisferi nord. Entre elles es troben un bon nombre que son consumides com aliment des d’antany, com la col, la coliflor, les...
Llegir més →

El que l’àvia no sabia del GINGEBRE I LA DIABETIS

El gingebre és una herba que la seva tija creix de forma subterrània i és usada estesament per la culinària Àfrica, India, Xina, Australia, Japó i Jamaica des de temps immemorables. Ja les nostres avies l’utilitzaven per curar dolors d’estómac, còlics, diarrea, nàusees, mals de...
Llegir més →

VINCULEN EL CONSUM DE MENJAR ESCOMBRARIA AMB LA PÈRDUA DE MEMÒRIA

Raons per evitar la “comida basura” sobren, però ara ens arriba una més i important: aquest tipus de menjar podria causar pèrdua de memòria!!! Després de fer un experiment amb ratolins als que els van sotmetre a una dieta de sucre i greixos, un grup de científics australians ha...
Llegir més →

OMS RECOMANA DISMINUIR EL CONSUM DE SUCRE

L’Organització Mundial de la Salut afirma que el consum diari de sucre no ha de ser més del 5% total de calories, la meitat de la seva recomanació anterior, segons noves normes publicades. Després de revisar uns 9.000 estudis, el panel d’experts de la OMS va dir que reduir el...
Llegir més →